Eventbrite

Helpcentrum

Een evenement organiseren

Evenementuitbetalingen ontvangen

Eventbrite verstuurt de uitbetaling voor je evenement drie dagen nadat je evenement is afgelopen. Je kun ook geplande uitbetalingen opzetten om uitbetalingen te ontvangen vóór je evenement. Hoelang het duurt voordat het geld op je rekening staat is afhankelijk van je bank en locatie.

In dit artikel

  • Eventbrite-tijdlijn voor uitbetalingen
  • De verwerkingstijd van je bank
  • Problemen met je uitbetaling

Opmerking: als je PayPal gebruikt als betaalmethode, worden betalingen van je bezoekers direct naar PayPal gestuurd. Neem contact op met het ondersteuningsteam van PayPal bij problemen met de ontvangst van je uitbetaling.

Eventbrite-tijdlijn voor uitbetalingen

Het volgende schema geldt voor alle evenementen die gebruik maken van Eventbrite-betalingsverwerking, de standaardbetaalmethode.

Standaarduitbetalingsschema

Eventbrite verstuurt de laatste uitbetaling voor je evenement drie dagen nadat je evenement is afgelopen. Als je evenement terugkerende exemplaren omvat, verstuurt Eventbrite de uitbetaling voor elk exemplaar afzonderlijk.

Als de uitbetalingsdag in het weekend of op een feestdag valt, wordt je uitbetaling op de volgende werkdag verzonden.

Vroege uitbetalingen

Je kunt een aangepast uitbetalingsschema opzetten als je geld wilt ontvangen vóór je evenement.

Je laatste uitbetaling wordt nog steeds drie dagen na afloop van je evenement verstuurd. De laatste uitbetaling wordt verrekend met het bedrag dat door Eventbrite is ingehouden en het aantal verkochte tickets sinds je vorige uitbetaling.

De verwerkingstijd van je bank

Nadat Eventbrite de uitbetaling heeft verstuurd, moet jouw bank deze accepteren en op je rekening storten. Hoelang dit duurt, is afhankelijk van de locatie van je bank.

Rekeningen in de VS

Als je bank zich in de VS bevindt, kan het 3 tot 5 werkdagen duren voordat je je uitbetaling ontvangt nadat deze is verstuurd. In totaal, moet je de laatste uitbetaling voor je evenement ontvangen binnen 6 tot 8 werkdagen nadat je evenement is afgelopen.

Uitbetalingen via cheque (alleen VS) zijn onderworpen aan de standaardbezorgtijden van de post en na verzending kan het tot 10 werkdagen duren voordat deze aankomen.

Rekeningen buiten de VS

Het kan 5 tot 7 werkdagen duren voordat uitbetalingen op je rekening staan, nadat deze zijn verstuurd. Dit betekent dat je, in totaal, de laatste uitbetaling voor je evenement moet ontvangen binnen 8 tot 10 werkdagen nadat je evenement is afgelopen.

Problemen met je uitbetaling

Als je de uitbetaling niet binnen de verwachte tijd hebt ontvangen, kijk dan naar de redenen waarom je uitbetaling is vertraagd of ontbreekt.

Heb je nog vragen?