Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Centraal Wonen Hoeksterpoort 2b

Centraal Wonen (CW) is de ideale woonvorm voor mensen die het genot van een eigen woonruimte willen combineren met de sociale aspecten van het leven in een groep. De huishoudens beschikken over een zelfstandige woning en delen daarnaast tevens gemeenschappelijke voorzieningen. Het idee Centraal wonen is bedoeld voor mensen die meer willen dan een zelfstandige woning. Naast het individuele wonen is er ruimte voor groepsactiviteiten.

Onze CW in hartje Leeuwarden bestaat uit 11 zelfstandige woningen op de bovenste verdieping van de Hoeksterpoort. Daarnaast hebben we een grote, gezamenlijk te gebruiken woonkamer met een grote keuken, logeerkamers en een badkamer. Ook hebben we gezamenlijk een fietsenberging met een werkplaats en een ruim en zonnig dakterras.

Onze woningen worden bewoond door veelal jong volwassen (20-50 jaar) die het leuk vinden om regelmatig samen wat te ondernemen. Deze gezamenlijke activiteiten bestaan o.a. uit twee keer per week gezamenlijk eten.

KOKEN
Een ieder kookt ongeveer eens per maand en kan veel vaker mee-eten. Voor het koken en het schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimten bestaat een eenvoudig roulatiesysteem. Daarnaast hebben we af en toe gezamenlijke uitstapjes zoals bowlen, stappen, filmavond, theatervoorstellingen, etc. Samen een barbeque, paasbrunch, sinterklaasfeest of een (thema) feest (zie foto's) leidde tot nu toe ook tot veel gezelligheid.

PARTICIPATIE
Om in de CW de Hoeksterpoort te kunnen komen wonen is voor ons van belang dat een toekomstige bewoner actief wil participeren in de CW. Daarmee wordt bedoeld zo veel als mogelijk deelnemen aan de activiteiten. Eigen inbreng in de CW is noodzakelijk aangezien het functioneren van een groep immers wordt bepaald door de individuele leden. We willen geen anonieme buren van elkaar zijn.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen