Afbeelding voor organisatorprofiel

We Love Public Space

https://wlps.welovepublicspace.com

De publieke ruimte is onlosmakelijk met de stad verbonden; het is het substraat van de stad, het openbare netwerk dat individuele (private) gebouwen met elkaar verbindt. Maar de openbare ruimte is ook de voedingsbodem voor bottom-up initiatieven; het werkveld van burgers, kunstenaars en ontwerpers die met (tijdelijke) interventies de publieke ruimte programmeren, activeren en transformeren.

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand organiseren we een aantal 'Walkshops' waarbij de Rotterdamse openbare ruimte op een bijzondere manier, Coronaproof, ervaren wordt. Een Walkshop is een (thematische) wandeling waarbij de publieke ruimte vanuit een ander perspectief dan gebruikelijk verkend wordt. Rotterdamse professionals afkomstig uit verschillende disciplines verleiden de participanten tot actieve deelname, variërend van een 'swarming' performance tot een situationistische 'route dérive'.

We Love Public Space is een initiatief van Bas Sala (ontwerper), Ron Blom (kunstenaar) en Floor van Ditzhuyzen (architect); een afspiegeling van de verschillende disciplines, opvattingen, aanvliegroutes en strategieën die spelen in de publieke ruimte.