Uitverkocht

Designing personal data ownership

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Waag

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hoe ontwerp je vertrouwen in een digitale identiteit? Hoe kun je perfect gebruikersgemak, privacy, veiligheid en regie op eigen data combineren? Met andere woorden: hoe creëren we goed werkende alternatieven die mensen echt willen gebruiken?

Op deze avond gaan we opzoek waar een sterke tool, veilige app. of ideaal alternatief voor DigID aan moet voldoen. Hierbij zoomen we in op de ervaring van de gebruiker en kijken we hoe vertrouwen hierin een rol speelt. Hoe ontwerpen we zo dat gebruikers deze nieuwe manier van online interactie vertrouwen?

Van Schluss tot Yoti, en van DECODE tot IRMA zijn er tientallen initiatieven op dit gebied van de grond gekomen. De een is verder in de ontwikkeling dan de ander. Allen zullen het vraagstuk van vertrouwen op een bepaalde manier op moeten lossen, of al opgelost hebben. Door deze tools te koppelen aan concrete cases zullen we een aantal principes naar boven komen.

Programma

  • 19:30 Inloop
  • 20:00 Welkom + introductie Coen Bergman (Design Principes voor Personal Data Management in vertrouwen/gebruiksgemak)
  • 20:05 Pitchrondes initiatieven (1 minuut per project)
  • 20:35 Cases introduceren
  • 20:50 Cases uitwerken m.b.v. paper prototyping project
  • 21:30 Presenteren bevinding & discussie
  • 22:00 Terugkoppeling Design Principes voor Personal Data Management: vertrouwen/gebruiksgemak
  • 22:30 Drankje + afsluiting

Deze avond is onderdeel van het Digitale Identiteitslab en DECODE.

Digitale Identiteitslab

Het Digitale Identiteitslab gaat op zoek naar nieuwe ideeën, concepten en concrete tools die een betrouwbare en veilige digitale identiteit kunnen omvatten. Hierin zal het lab zoveel mogelijk concepten en tools proberen op te halen om deze in gemeentelijke setting te kunnen testen.

Over DECODE

DECODE (Decentralised Citizens Owned Data Ecosystem) is een Europees project, waarbij we door middel van pilots in Barcelona en Amsterdam willen aantonen dat decentrale oplossingen op het internet — gebaseerd op blockchain, openheid en toegankelijkheid — een goed werkend alternatief kunnen vormen voor bestaande platforms.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Waag

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen