Gratis

Stadsatelier Agenda Ruimte voor de Stad 2017

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Universiteit Leiden, Campus Den Haag

Wijnhaven

Turfmarkt 99

2511 DP Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

U kunt zich hiernaast met de knop 'Bestel' gratis aanmelden voor het Stadsatelier 2017 en voor de werksessies. Als u op de knop klikt ziet u eerst de algemene delen van het programma als u naar beneden scrolt ziet u alle werksessies incl beschrijving. Op de website is een compleet overzicht te vinden: http://www.ruimtevoordestad.nl/evenementen/stadsatelier-2017/

Er zijn 2 rondes dus u kunt u aanmelden voor 2 werksessies. Graag tot 3 oktober!

Slim groeien

Den Haag groeit, en wil dat doen op een ‘slimme’ manier. Met de verdichting van de stad, zoals door de gemeenteraad vastgesteld in de Agenda Ruimte voor de Stad, worden de kwaliteitsaspecten voor de stad nog belangrijker omdat de stad intensiever wordt gebruikt, omdat we hoge eisen stellen aan onze omgeving. Verdichten, vergroenen en verduurzamen gaan hand in hand. De inrichting van de buitenruimte met aantrekkelijke loop- en fietsroutes, duurzame gebouwen en de aanwezigheid van openbaar groen zijn belangrijke ingrediënten om de stad aantrekkelijker te maken, de kwaliteit van leven te verbeteren.
‘Slim groeien’ kan alleen door dit samen met bewoners en andere stadmakers integraal op te pakken, gericht op de nieuwe economie, een veerkrachtige samenleving, slimme stadsontwikkeling en het organiserend vermogen van de stad.

Samen stadmaken
Dinsdag 3 oktober maken we met elkaar een tussentijdse balans op van de Agenda Ruimte voor de Stad. Wethouder Joris Wijsmuller zal vertellen wat er de afgelopen maanden is gebeurd als uitwerking van de Agenda en we kijken vooruit naar nieuwe uitdagingen voor de stad. Zoals: welke gebiedsuitwerkingen zijn gestart en hoe gaan we om met hoogbouw in de stad? Ook hopen we veel input op te halen die we kunnen gebruiken bij het opstellen van de omgevingsvisie die in 2018 zal worden vastgesteld.

Programma

8.30 – 9.30 Stadsontbijt met Stadsdichter Sjaak Kroes met zijn act ‘De Woordenwisseling’

9:30 - 10:00 Inloop en ontvangst overige deelnemers

10:00 - 10:05 Welkom en intro door gespreksleider Meike van de Linde

10:05 – 10:45 Joris Wijsmuller met een terugblik op een jaar samen stad maken en de resultaten en een toelichting op het thema van Stadsatelier 2017 Mogelijkheid om vragen te stellen.

10:45 - 11:30 Winy Maas, urbanist en (landschapsarchitect), geeft vanuit zijn ervaring en expertise zijn visie op de ontwikkelingen in Den Haag. Ruimte voor vragen/reactie uit de zaal

11.30 - 12.15 Tweede spreker (wordt binnenkort bekend gemaakt)

12:15 – 13:00 Lunch en optreden van jonge rappers met een op maat gemaakte rap over Den Haag

13:00 – 14:15 Werksessies ronde 1

14:15 – 14.45 Pauze en wissel

14:45 - 16:00 Werksessies ronde 2

16:00 - 16:30 Paneldiscussie met drie stadmakers (namen worden binnenkort bekend)

16:30 – 17:00 Afsluiten met een interview met Joris Wijsmuller. Vervolg op het Stadsatelier en vooruitblik op de omgevingsvisie.

17:00 - 18:30 Stadsborrel met hapjes en een optreden van een Haagse band

Winy Maas zal inspireren en prikkelen tijdens Stadsatelier Ruimte voor de Stad

Tijdens het Stadsatelier zal Winy Maas vanuit zijn expertise en ervaring zijn visie over de ontwikkelingen in Den Haag met ons delen.

Winy Maas is een Nederlandse (landschaps)architect, hoogleraar en urbanist. Sinds 1991 is hij mede-oprichter van het bekende architectenbureau MVRDV. Een greep uit gebouwen van het bureau zijn het televisiecentrum Villa VPRO en de woon-zorgcomplexen (wozoco's) in Amsterdam. Deze bouwwerken hebben zowel Maas als MVRDV internationaal bekendheid gegeven. Ook de Markthal in Rotterdam is van zijn hand. In Den Haag heeft MVRDV tot nu toe een woonhuis op de Strip gebouwd en het bureau werkt op dit moment aan de twee woontorens die aan het Grotiusplein gaan verrijzen.

Werksessies

Net als vorig jaar gaan stadmakers met elkaar aan de slag in verschillende inspirerende werksessies, want stadmaken doe je samen! U kunt kiezen uit 16 sessies.
Het Stadsatelier is bedoeld voor alle stadmakers. Om bewoners, ondernemers, ontwikkelaars en alle andere belanghebbenden te betrekken aan de voorkant van de beleidsontwikkeling. Gedeelde verantwoordelijkheid is de sleutel. “… Samen maken we de toekomst van de stad!”

Meer informatie over Agenda Ruimte voor de Stad vindt u op onze website en u kunt uw vraag mailen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Universiteit Leiden, Campus Den Haag

Wijnhaven

Turfmarkt 99

2511 DP Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen