€ 0 – € 7,50

Thursday Night Live! BNO IMG LAB: Vormule

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Deze BNO IMG LAB avond staat in het teken van mathematiek in grafisch ontwerp. Een avond voor en door ontwerpers over fractals, coding en patronen.

Een ontwerp dat niet ontstaat uit functie of vorm, maar vanuit een algoritme, formule of eenvoudige optelsom. Reiken de perfectie en complexiteit van die uitkomsten verder dan het menselijke vermogen? Kan wiskunde aan de basis staan van verbeelding? Staat het daarbij het creatieve proces in de weg of levert het juist schoonheid en originaliteit op? Pure mathematics is, in its way, the poetry of logical ideas.

Rinus Roelofs

Rinus Roelofs heeft een grote liefde voor mathematische structuren die hij inzet bij het ontwerp van zijn sculpturen. Het oplossen van een wiskundig probleem leidt tot nieuwe inzichten en ideeën. Hij noemt zijn werk “Escher in 3D”

Pieter Schreurs

Pieter Schreurs is architect en programmeur, en specialist in parametrisch ontwerpen. De afgelopen 7 jaar was hij werkzaam voor ONL, sinds kort werkt hij voor Royal HaskoningDHV.

Rogier Arents

Rogier Arents is grafisch ontwerper en gefascineerd door de overdracht van kennis en de betekenis van beeld binnen wetenschappelijke disciplines. Door middel van interdisciplinaire samenwerking, zoekt hij artistieke manieren om nieuw ontwikkelde technologieën te integreren in de samenleving.

Julius Horsthuis

Julius Horsthuis is een visual effects designer en fractal artist. Zijn betoverende en poëtische fractal shorts en Immersive Experiences worden tentoongesteld in galeries en filmfestivals over de hele wereld.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, de andere keer een quiche met salade. Dinervouchers a € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen