Waag Open: KABK Performances

Venster Acties

Waag Open: KABK Performances

Kom de op de zomeravond van Waag Open de winnende werken van de Waags Art & Technology KABK Awards uit 2022 bewonderen.

Door Waag

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 6 jul. 2023 19:30 - 21:30 CEST

Locatie

Waag 4 Nieuwmarkt 1012 CR Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Tijdens deze zomeravond van Waag Open presenteren de winnende artiesten van de Waags Art & Technology KABK Awards uit 2022 Armand Lesecq (MA Art-Science) en Ange Neveu (BA Art-Science) hun werken. De award is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs die de meest veelbelovende bachelor- en masterstudenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag erkent.

Armand Lesecq - Phosphene

Lesecq presenteert zijn audiovisuele werk Phosphene (2022). In een wereld waarin we iedere dag worden blootgesteld aan scheermen en visuele content, doet het werk Phosphene het tegenovergestelde. Phosphene is een film van 30 minuten die je met gesloten ogen ervaart met ruimtelijk geluid. Het maakt gebruik van een projectie op de oogleden van mensen in het publiek, een meerkanaals geluidsopstelling en een gemotoriseerde hyperdirectieve luidspreker. Geïnspireerd door dromen, neurowetenschappen en hypnose, wil het project verschillende soorten innerlijke ruimtes verkennen. Het is een poging om die gebieden te bereiken die we geneigd zijn te vergeten of te ontkennen, tussen de oppervlakte van de zintuigen en onze interpretatie van de werkelijkheid, in de diepten van verbeelding, illusies en twijfels.

Anne-Florence Neveu - May Your Eyes Never Look Away – May Your Genitals Always Be Lubricated

Met May Your Eyes Never Look Away – May Your Genitals Always Be Lubricated onderzoekt Neveu de media en de economie van het verlangen aan de hand van een in gevangenschap levende reuzenpanda. Hen legt daarbij ook verbanden met queerness, reproductieve technologieën en eco-surveillance. Het werk volgt de eerste momenten van het sterrendom van de reuzenpanda genaamd Lin Ping door middel van een multiprojectie van found footage en verhalen die tussen realiteit en fictie zweeft.

Programma: 

19:30-19:35 welkom en inleiding door Zoénie Liwen Deng

19:35-20:05 Performance Phosphene

20:05-20:15 korte pauze 

20:15-20:45 Performance Mogen je ogen nooit wegkijken - mogen je geslachtsdelen altijd gesmeerd zijn

20:45-21:05 discussie + Q&A gemodereerd door Zoénie Liwen Deng

21:05-22:00 borrel

Waag Open

Elke eerste donderdagavond van de maand opent Waag haar deuren! Kom langs om te discussiëren en te doen. Want we gaan niet alleen in discussie over maatschappelijke thema's en de toekomst - je leert daarnaast ook altijd iets praktisch. Iets dat je altijd al hebt willen uitproberen, zoals de 3D-printer in het FabLab, of juist iets dat je nooit had verwacht, zoals uitpluizen hoe DNA in elkaar zit in ons biotech-lab. Waag Open vindt plaats in (een van) de maakplaatsen op de eerste en tweede verdieping van het historische Waaggebouw op de Nieuwmarkt.

Toegankelijkheid

Omdat het Waag-gebouw een beschermd monumentaal pand is, is het helaas niet voorzien van een lift. Dit evenement vindt plaats in de Makersguild op de eerste verdieping van het Waag-gebouw. 

Mocht je krap bij kas zitten en wel graag aan dit evenement willen deelnemen, neem dan contact op met tanja [@] waag [punt] org. 

Over de organisator

Georganiseerd door
Waag