Eventbrite

Helpcentrum

Een evenement organiseren

Betaald worden met PayPal

Als je valutaomrekening nodig hebt of als jouw valuta niet op de lijst staat voor Eventbrite-betalingsverwerking (overschrijving), kun je PayPal gebruiken. De inkomsten van je ticketverkoop worden rechtstreeks op je PayPal-rekening bijgeschreven nadat PayPal de betalingsverwerkingstoeslag ervan heeft afgetrokken. Eventbrite stuurt een maandelijkse factuur om de Eventbrite-servicetoeslag te innen. Zorg om te beginnen dat je een Premier-rekening of zakelijke rekening hebt op PayPal. Klik onder 'Betalingen en belastingen' op 'Betaalmethoden'.

1. Controleer dit voordat je begint:

Bepaalde functies zijn niet beschikbaar wanneer je PayPal als betaalmethode gebruikt. Zorg dat je de onderstaande functies niet nodig hebt voordat je naar PayPal wisselt.

☑️ Eenvoudige registratieprocedure: bezoekers die afrekenen met PayPal worden naar de PayPal-website omgeleid om hun betaling af te ronden.

☑️ Zitplaatsreservering: deze functie wordt niet ondersteund voor evenementen met betaling via PayPal.

☑️ Registratietransfers: je moet de bezoeker een restitutie verlenen voor het volledige bedrag en hem/haar vragen zich opnieuw te registreren.

☑️ Alle toeslagen aan je bezoekers doorberekenen: alleen de Eventbrite-servicetoeslag kan aan je bezoekers worden doorberekend.

☑️ Eventbrite Music ondersteunt momenteel PayPal niet als betalingsverwerker.

2. Je uitbetalingen instellen

 1. Ga naar het dashboard van je evenement via 'Evenementen beheren' in je account.

 2. Klik onder 'Betalingen en belastingen' op 'Betaalmethoden'.

 3. Voer je land en valuta in.

 4. ls je land en valuta niet overeenkomen, wordt automatisch het PayPal-veld weergegeven. Als ze wel overeenkomen maar je liever PayPal gebruikt, klik dan op 'Stap over op PayPal'.

 5. Voer het e-mailadres van je PayPal-rekening in.

 6. Selecteer 'Opslaan' om je wijzigingen te bevestigen.

3. Tijdlijn voor uitbetalingen

De inkomsten van je ticketverkoop worden rechtstreeks op je PayPal-rekening bijgeschreven, dus je moet op PayPal inloggen om je inkomsten te bekijken.

Eventbrite brengt een servicetoeslag in rekening die is opgenomen in of wordt toegevoegd aan de ticketprijs die de bezoeker betaalt. Om deze kosten te innen stuurt Eventbrite je een factuur op de eerste dag van de maand. De servicetoeslagen van alle bestellingen van de voorgaande maand zijn in dit bedrag opgenomen. De factuur moet worden betaald binnen 30 dagen vanaf de datum waarop de factuur is verstuurd.

Als je je factuur niet op tijd betaalt, wordt je account opgeschort. Je kunt daarom het beste zo snel mogelijk betalen. Eventbrite stuurt een e-mailherinnering als de vervaldatum nadert en je nog niet hebt betaald.

4. Je factuur betalen

Zo betaal je je factuur:

 1. Log in bij Eventbrite

 2. Ga in je account naar 'Accountinstellingen'.

 3. Klik onder 'Organisator' op 'Facturen'.

 4. Klik op 'Nu betalen'.

Je kunt je factuur betalen met een credit-/debitcard (alleen USD, AUD, CAD, EUR, GBP en NZD) of via je PayPal-rekening.

Voor evenementen waarvan de betaling in dollars wordt verwerkt, kun je ook een papieren cheque (met daarop je factuurnummer) verzenden naar:

Eventbrite, Inc.Postbus 204845, Dallas, TX 75320-4845 VS.

Het duurt ongeveer 10 werkdagen om je cheque te verwerken vanaf de dag dat Eventbrite deze heeft ontvangen. Je ontvangt een bevestigingsmail zodra de cheque is verwerkt.

5. Facturen bekijken

Zo bekijk je je facturen:

 1. Log in bij Eventbrite.

 2. Ga in je account naar 'Accountinstellingen'.

 3. Klik onder 'Organisator' op 'Facturen'.

 4. Klik op een factuurnummer om de evenementen te zien die bij die factuur horen.

 5. Klik op de naam van het evenement voor een overzicht van alle bestellingen Bekijk Eventbrite-toeslagen, restituties die je hebt verwerkt en afschrijvingen of bijschrijvingen op je Eventbrite-account.

6. PayPal-ondersteuning

Heb je vragen over je PayPal-rekening of uitbetaling, ga dan naar het Helpcentrum van PayPal. Je kunt ook contact met ze opnemen via chat, e-mail of telefoon.

Heb je nog vragen?