Tickettypen maken en aanpassen

Geactualiseerd door Support

Om tickets aan te maken voor je evenement ga je naar 'Tickets' en selecteer je 'Ticket maken' Kies een tickettype (betaald, gratis of donatie) Voeg daarna een naam, aantal en indien van toepassing een prijs toe. Ga naar de geavanceerde instellingen om een beschrijving toe te voegen of wijzig hoe je tickets worden verkocht. Vergeet niet om je wijzigingen op te slaan en controleer je evenement om te bevestigen dat je ticketinstellingen correct zijn. Als je gebruikmaakt van zitplaatsreservering volg dan eblink{deze stappen=>https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=30532} om een zitplaatsplattegrond en tickets te maken.

<h2 id="1">1. Ga naar je Dashboard.</h2> <p>Ga naar eblink{&#39;Evenementen beheren&#39;=&gt;https://www.eventbrite.nl/myevents target=_blank}&#39; in je account. Selecteer vervolgens je evenement.</p> <h2 id="2">2. Ga naar &#39;Tickets&#39; en klik op &#39;Ticket aanmaken&#39;.</h2> <p>Als je verschillende ticketsets nodig hebt die uit dezelfde voorraad komen, zoals een set tickettypen Maandag en een set tickettypen Dinsdag, voeg dan een sectie toe.<br><br>Een sectie toevoegen:</p> <ol><li>Verwijder eventuele bestaande tickettypen.</li><li>Klik op &#39;Sectie maken&#39;.</li><li>Voer een naam en een aantal in.</li></ol> <p>Nadat je deze hebt aangemaakt, selecteer je &#39;Tickettype toevoegen&#39; onder een sectie om een tickettype toe te voegen bij die sectie.</p> <h2 id="3">3. Kies je tickettype.</h2> <p>Er zijn drie tickettypen:</p> <ul><li>Betaald - De ticket kost een vast bedrag</li><li>Gratis - De ticket kost niets</li><li>Donatie - De koper bepaalt zelf de prijs</li></ul> <h2 id="4">4. Voer de basisinformatie voor je ticket in.</h2> <ul><li>Naam - Naam die je bezoekers te zien krijgen tijdens de registratie en op hun uitgeprinte ticket.</li><li>Aantal – Het aantal tickets beschikbaar voor het tickettype. Als je bijvoorbeeld 200 tickets wilt verkopen, zet je hier 200 neer.</li><li>Prijs (alleen voor betaalde tickets): de vastgestelde prijs van je tickets. Eventbrite-toeslagen worden standaard betaald door de bezoeker. Selecteer &#39;Toeslagen opnemen&#39; om de toeslagen zelf te betalen uit je netto-inkomsten. Klik op &#39;Totaal koper&#39; voor meer informatie.</li><li>Verkoopdata - Wanneer je tickets te koop zijn. Voor de startdatum en na de einddatum van je verkoop zijn de tickets niet beschikbaar.</li></ul> <h2 id="5">5. Optioneel: kies je geavanceerde instellingen.</h2> <p>Selecteer &#39;Geavanceerde instellingen&#39; om je ticket aan te passen.</p> <ul><li>Ticketbeschrijving – Meer informatie over je tickets. Gebruik een beschrijving als je meer informatie over dit tickettype wilt toevoegen.</li><li>Zichtbaarheid tickets – Of je bezoekers dit tickettype kunnen zien. Verberg je tickettypen zodat bezoekers zonder toegangscode ze niet kunnen zien.</li><li>Tickets per bestelling – Hoeveel tickets van dit type bezoekers kunnen kopen binnen dezelfde bestelling. Gebruik dit om groepsaanbiedingen te maken of een limiet te stellen aan het aantal tickets dat een bezoeker in één keer kan kopen. </li><li>Verkoopkanaal – Hoe bezoekers dit tickettype kunnen kopen. Als je het wijzigt naar &#39;Alleen aan de deur&#39; zijn deze tickets alleen beschikbaar wanneer je ze met de organisator-app verkoopt.</li></ul> <h2 id="6">6. Bevestig dat je tickets te koop zijn.</h2> <p>Sla je wijzigingen op. Controleer daarna je evenement om te bevestigen dat je ticketinstellingen correct zijn. Als je evenement nog in conceptversie is, selecteer dan &#39;Voorbeeld&#39; om te bekijken hoe je evenement eruit zal zien.<br><br>Als je tickets niet te koop zijn, ga dan terug naar &#39;Tickets&#39; en klik op je tickettype. Controleer dan het volgende:</p> <ol><li>Controleer de verkoopdata voor je tickets.</li><li>Bevestig dat je tickets zichtbaar zijn (onder &#39;Geavanceerde instellingen&#39;).</li><li>Stel het &#39;Verkoopkanaal&#39; in op &#39;Overal&#39; of &#39;Alleen online&#39; (onder &#39;Geavanceerde instellingen&#39;).</li></ol> <h2 id="7">7. Optioneel: pas je tickets aan.</h2> <p>Om je tickets aan te passen ga je terug naar &#39;Tickets&#39;. Selecteer daarna de drie puntjes naast je tickettype. Kies uit de volgende opties:</p> <ul><li>Aanpassen – wijzig je ticketinstellingen.</li><li>Dupliceren – maak een nieuw tickettype aan met dezelfde instellingen.</li><li>Verwijderen – verwijder het tickettype (alleen beschikbaar voor onverkochte tickettypen).</li></ul> <h2 id="8">Nuttige links</h2> <ul><li>eblink{Een evenement aanmaken=&gt;https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=5035}</li><li>eblink{Promotionele tickettypen aanmaken (zoals &#39;early bird&#39; of &#39;de tweede gratis&#39;)=&gt;https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=41711}</li><li>eblink{Belasting op tickets heffen=&gt;https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=41038}</li><li>eblink{Merchandiseartikelen en andere extra artikelen verkopen met supplementen=&gt;https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=3443}</li><li>eblink{De capaciteit voor je evenement beperken=&gt;https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=3308}</li><li>eblink{Tickets verkopen op je evenement met de Eventbrite Organizer-app=&gt;https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=5782}</li></ul>