Evenement aanmaken

Geactualiseerd door Support

Categorieën: Nieuwe Eventbrite-evenementcreatie, Evenementen en tickets maken en bewerken

Maak een evenement om tickets te verkopen met Eventbrite. Klik op 'Evenement aanmaken' en voer de evenementinfo in om aan de slag te gaan. Voeg vervolgens je tickettypen toe. Voordat je publiceert, moet jij je bestelformulier instellen en je uitbetalingsgegevens toevoegen. Nadat je het evenement hebt gemaakt, maak je het bekend met de promotietools van Eventbrite.

<h2 id="01">Je evenementgegevens instellen</h2>   <h3 id="01-1">1. Maak een nieuw evenement.</h3> <p><a href="https://www.eventbrite.nl/organizations/events" target="_blank">Meld je aan</a> bij je Eventbrite-account en selecteer <a href="https://www.eventbrite.nl/create/" target="_blank">Evenement aanmaken</a>. </p> <h3 id="01-2">2. Voer je basisgegevens in</h3> <p>Ga naar &#39;Basisgegevens&#39; en vul het volgende in:<br> </p> <ul><li><b>Titel van het evenement</b> - Geef je evenement een duidelijke titel.</li><li><b>Organisator van evenement</b>- De persoon of organisatie die het evenement host. Staat je organisator niet in de lijst, <a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=3458" target="_blank">maak dan een nieuw profiel voor hen aan</a>.</li><li><b>Evenementtype en -categorie</b> - Het &#39;genre&#39; van je evenement.</li><li><b>Evenementtags</b> - Trefwoorden waarmee bezoekers jouw evenement kunnen vinden.</li><li><b>Evenementlocatie</b>: Kies &#39;Locatie&#39; als bezoekers daadwerkelijk in persoon naar de locatie gaan, of &#39;Online evenement&#39; als het virtueel plaatsvindt. Selecteer &#39;Wordt binnenkort bekendgemaakt&#39; als je niet zeker bent van je locatie.</li></ul> <h3 id="01-3">3. Voeg je datums toe.</h3> <p>Voer de begin- en eindtijden en datum van je evenement in. Als je een evenement hebt dat over meerdere datums is uitgesmeerd, <a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=41727" target="_blank">controleer dan je instellingen</a>. </p> <h3 id="01-4">4. Voeg de afbeeldingen en gegevens voor je evenemnt toe</h3> <ul><li><b>Hoofdafbeelding voor evenement</b>: Moet een JPEG of PNG zijn, niet groter dan 10MB. Afbeeldingen van ten minste 2160 x 1080px (verhouding van 2:1) werken het beste.</li><li><b>Overzicht</b>: geef een samenvatting van max. 140 tekens met de belangrijkste gegevens van je evenement. Gebruik vervolgens de beschrijving om de informatie in het overzicht nader toe te lichten.</li></ul> <p><br>Je kunt extra JPEG- of PNG-afbeeldingen aan je evenementbeschrijving toevoegen, maar PDF-bestanden worden niet ondersteund. <a href="http://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=8898" target="_blank">Meer informatie over het toevoegen van een evenementafbeelding</a>.</p> <h3 id="01-5">5. Zet je online evenementpagina op.</h3> <p>Voeg een link toe naar je webinar of vergadering als je <a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=19996" target="_blank">evenement online plaatsvindt</a>. Voeg vervolgens alle verdere informatie toe die bezoekers nodig hebben om deel te nemen.<br> </p> <h3 id="01-6">6. Sla op en ga door.</h3>   <p> </p> <h2 id="02">Je tickets aanmaken</h2> <p>Volg <a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=30532" target="_blank">deze stappen</a> als je toegewezen zitplaatsen voor je evenement moet maken.</p> <p> </p> <h3 id="02-1">1. Ga naar &#39;Tickets&#39; en klik op &#39;Ticket toevoegen&#39;.</h3> <p><a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=3290" target="_blank">Maak een nieuw tickettype</a> of kopieer tickets van een andere evenement.</p> <h3 id="02-2">2. Voer je ticketgegevens in.</h3> <p>Kies een tickettype (betaald, gratis of donatie). Doe dan het volgende: <br> </p> <ol><li>Geef je ticket een naam, bijvoorbeeld &#39;Algemene toegang&#39;.</li><li>Voeg het aantal tickets toe dat beschikbaar is.</li><li>De prijs instellen (als het een betaald tickettype is).</li><li>Selecteer de datums waarop je jouw tickets in de verkoop wilt doen.</li><li>Sla je wijzigingen op.</li></ol> <p><br><a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=6474" target="_blank">Donatietickettypen</a> hebben geen vaste prijs. Bij donaties bepalen bezoekers zelf hoeveel ze willen betalen.</p> <h3 id="02-3">3. Optioneel: Kies je geavanceerde instellingen.</h3> <p>Klik op &#39;Geavanceerde instellingen&#39; om:</p>   <ul><li><b>Een beschrijving van een ticket toe te voegen</b>- Laat bezoekers weten wat er bij hun ticket is inbegrepen.</li><li><b>De zichtbaarheid van tickets te veranderen</b> - Verberg tickets om te voorkomen dat bezoekers ze kunnen zien.</li><li><b>Het aantal tickets per bestelling te beperken</b> - Stel een limiet in als je wilt dat deelnemers per bestelling slechts een beperkt aantal tickets van een bepaald type kunnen kiezen. Je kunt geen limieten instellen voor donatietickettypen.</li><li><b>Je verkoopkanaal in te stellen</b> - Kies waar bezoekers tickets kunnen bestellen. Tickets die &#39;Alleen bij de ingang&#39; verkrijgbaar zijn, zijn niet beschikbaar in je online weergave.</li><li><b>E-ticket of Ophalen</b> - Kies ervoor bezoekers een digitaal ticket te sturen of laat ze de tickets op het evenement ophalen. </li></ul> <h3 id="02-4">4. Optioneel: Maak toevoegingen, promotiecodes of blokkades.</h3> <ul><li><a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=3443" target="_blank">Extra&#39;s</a> - Voeg artikelen of parkeerkaarten toe.</li><li><a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=3295" target="_blank">Poromotiecodes</a>-Geef kortingen weg of geef verborgen tickets weer.</li><li><a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=3308" target="_blank">Blokkades</a> - Zet een bepaald aantal tickets opzij dat niet beschikbaar is voor het algemene publiek.</li></ul> <p><br> </p> <h2 id="03">Je bestelformulier en bevestiging instellen</h2>   <h3 id="03-1">1. Stel je bestelformulier in.</h3> <p>Kies welke informatie je van je bezoekers wilt verzamelen door <a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=3262" target="_blank">het bestelformulier van je evenement in te stellen</a>. Bezoekers beantwoorden je vragen tijdens de registratie.<br> </p> <ol><li>Ga naar Bestelformulier onder &#39;Bestelopties&#39;.</li><li>Kies of je alleen informatie van de ticketkoper wilt verzamelen of van iedere bezoeker.</li><li>Selecteer de informatie die je wilt verzamelen.</li><li>Optioneel: <a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=3231" target="_blank">Aangepaste vraag toevoegen</a>, zoals dieetvoorkeuren, maat t-shirt of vervoersmogelijkheden.</li></ol> <h3 id="03-2">2. Optioneel: Pas je orderbevestiging aan.</h3> <p>Orderbevestigingen worden automatisch naar bezoekers gestuurd wanneer ze zich aanmelden voor je evenement. Ze bevatten bestelgegevens en PDF-tickets (mits ingeschakeld).<br> </p> <p><a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=3281" target="_blank">Pas de orderbevestiging van je evenement aan</a> om PDF-tickets in te schakelen en bezoekers nuttige informatie te geven, zoals parkeerinstructies of wat ze moeten meebrengen. </p>   <h2 id="04">Kiezen hoe je betaald wilt worden</h2>   <h3 id="04-1">1. Ga naar Betaalmethoden onder &#39;Betalingen en belastingen&#39;.</h3> <h3 id="04-2">2. Selecteer je land en valuta van uitbetaling. </h3> <p>Kies het land waar je bank gevestigd is en de valuta die bezoekers zullen gebruiken om tickets te kopen.</p> <ul><li>Het land en de valuta van uitbetaling kunnen niet meer worden gewijzigd, nadat een bestelling is gemaakt.</li><li>Als je land- en valutacombinatie niet wordt ondersteund, word je gevraagd PayPal te gebruiken voor de betalingsverwerking.</li><li>Als je land niet op de lijst staat, kun je Eventbrite niet gebruiken om betalingen voor betaalde tickets te verwerken.</li></ul> <h3 id="04-3">3. Selecteer je betaalmethode.</h3> <ul><li><a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=4373" target="_blank">Eventbrite-betalingsverwerking</a>: De standaardmethode voor het accepteren van online betalingen Uitbetalingen worden naar je bankrekening gestuurd.</li><li><a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=3461" target="_blank">PayPal</a>: Uitbetalingen worden naar je zakelijke PayPal-rekening gestuurd naarmate er tickets worden verkocht. Er gelden enkele beperkingen. </li></ul> <h3 id="04-4">4. Beheer je betaalmethode (alleen voor Eventbrite-betalingsverwerking).</h3> <p>Voeg je bankrekeninggegevens toe en <a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=4423" target="_blank">kies een uitbetalingsschema</a>. Het gekozen uitbetalingsschema wordt toegepast op alle evenementen in je Eventbrite-account waarvoor Eventbrite-betalingsverwerking wordt gebruikt.</p> <h3 id="04-5">5. Stel een restitutiebeleid in.</h3> <p>2. Ga naar &#39;Restitutiebeleid&#39; onder &#39;Betalingen en belastingen&#39;. Selecteer vervolgens hoelang bezoekers hebben om een restitutie aan te vragen. Je <a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=37687" target="_blank">Restitutiebeleid</a> kan alleen worden gewijzigd naar een flexibeler beleid nadat je evenement is gepubliceerd.</p> <h3 id="04-6">6. Optioneel: Voeg btw toe aan je evenement.</h3> <p>Bevestig de belastingverplichtingen voor je evenement en <a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=12492" target="_blank">voeg verkoopbelasting toe</a> als dat nodig is. Afhankelijk van de regio waar je evenement plaatsvindt, moet je mogelijk verkoopbelasting toevoegen voordat je het publiceert.</p>   <h2 id="05">Je evenement publiceren en controleren</h2> Klik op &#39;Publiceren&#39; en bevestig de <a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=5274" target="_blank">privacy-instellingen</a> van je evenement. Controleer vervolgens je evenementpagina en instellingen.<br>  <h3 id="05-1">Je evenement bewerken</h3> <p>Je kunt de meeste instellingen aanpassen nadat het evenement live is gegaan. Nadat bestellingen voor je evenement zijn geplaatst, is het niet langer mogelijk de betaalmethode te wijzigen of tickettypes te verwijderen. Ga naar <a href="https://www.eventbrite.nl/organizations/events" target="_blank">Mijn evenementen beheren</a> in je account en selecteer je evenement om wijzigingen door te voeren.</p> <h3 id="05-2">Ervoor zorgen dat tickets in de verkoop en beschikbaar zijn</h3> <p>Als je tickets niet beschikbaar zijn voor de verkoop, <a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=3290" target="_blank">controleer dan je ticketinstellingen</a>. Zorg ervoor dat je verkoopdatums correct zijn, dat de tickets zichtbaar zijn en dat het verkoopkanaal &#39;Overal&#39; of &#39;Alleen online&#39; is.</p> <h3 id="05-3">Je bestelformulier testen </h3> <p>Doe het volgende om je bestelformulier te testen:<br> </p> <ol><li>Ga naar je evenementpagina.</li><li>Klik op &#39;Tickets&#39; of &#39;Registreren&#39;.</li><li>Selecteer een aantal tickets.</li><li>Klik op &#39;Betalen&#39; en controleer de informatie die je verzamelt.</li></ol> <p><br>Klik niet op &#39;Bestelling plaatsen&#39; tenzij je een bestelling wilt afronden. Eventbrite behandelt dit namelijk als een echte registratie. Als op je bestelformulier niet de gewenste vragen worden gesteld, <a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=3262" target="_blank">controleer dan de instellingen voor je bestelformulier</a>.</p> <h3 id="05-4">Je evenement promoten</h3> <p>Openbare evenementen komen automatisch naar voren in de zoekresultaten van de belangrijkste zoekmachines en staan vermeld in de evenementenlijst van Eventbrite. Gebruik de marketingtools van Eventbrite om je <a href="https://www.eventbrite.nl/support/articleredirect?anum=3746" target="_blank">evenement te promoten</a>.</p>